مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمد جواد
نام خانوادگی:انصاری
تخصص ها:فقه و اصول ، اخلاق و عرفان

زندگی نامه

اینجانب در اسفند 1325 در یک خانواده مذهبی و روحانی متولد پدرم مرحوم شیخ ابوتراب انصاری رحمه الله علیه از جمله روحانیونی بود که عمر شریف خود را در تبلیغ دین مقدس اسلام و ارشاد مردم و خدمت به انان سپری کرد وی در تربیت فرزندان خود از جمله حقیر  به امور دینی و اشنا نمودن انان به وظائف مذهبی کوشش زیاد داشت از این رو اینجانب از سنین ده سالگی به نماز و روزه و خواندن برخی از ادعیه علاقه داشتم  پس از تحصیلات ابتدایی با تشویق پدرم و علاقه خود برای تحصیل علوم دینی به داراب امدم سال 1342 همان سالی که ایه الله العظمی بروجردی رحلت فرمودند و سپس نهضت امام خمینی اغاز شد ابتدای شروع اینجانب به دروس طلبگی بود مدرسه علمیه داراب در ان زمان زیر نظر ایه الله  نسابه اداره می شد ایشان به تربیت طلاب به امور مذهبی عنایت زیاد داشت مدت چند سال در حوزه داراب صرف و نحو و منطق را تمام کردم.سال 1346 واراد حوزه قم شدم زیبنده است از اساتید خود نامی ببرم :شرح لمعه بیشتر از محضر ایت الله صلوانی استفاده کردم . رسائل از محضر ایت الله نوری همدانی و ایت الله اعتمادی بهره بردم .مکاسب از محضر مرحوم ایت الله مشکینی و قسمتی هم از محضر ایت الله ستوده بهره گرفتم . جلدین کفایه از محضر ایت الله فاضل لنکرانی- که به حقیر لطف زیادی داشت و چند کتاب هم به عنوان یادگار در ان زمان به حقیر دادند استفاده کردم . چند سال خارج اصول از ایت الله مکارم شیرازی و بخشی از کتاب های فقه از ایت الله  فاضل و ایت الله شیخ جواد تبریزی و در اخر از ایت الله وحید خراسانی بهره گرفتم.

در ایام تبلیغ برای ارشاد مردم به نقاط مختلف مسافرت میکردم . بیش از 5 سال ، ماه محرم و صفر به مشکان -که یکی از بخشهای نیریز فارس است- میرفتم. خاطرات خوبی از ان سال ها دارم ، اینجانب در این سالها عده زیادی از نوجوانان و جوانان را با قران و معارف دین اشنا کردم که چند نفر از انان در سالهای دفاع مقدس شهید شدند و چند نفر هم به حوزه ی قم امدند. تاسیس صندوق خیریه ی ابالفضل که اکنون نیز دایر است و بودجه ی خوبی برای فقرا و نیازمندان جمع اوری میکند و توسعه ی مسجد از جمله ی موفقیت های این جانب در انجا بود. چند ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایام تابستان و ماه رمضان را در عقیدتی سیاسی پادگان زرهی شیراز انجام وظیفه میکردم . یکسال بعد از طرف حضرت امام به عنوان امام جمعه ی شهرستان نور مازندران منسوب شدم. مدت 5 سال در این سمت انجام وظیفه میکردم در این مدت به لطف خدای متعال و عنایات امام زمان عجل الله تعالی فرجه  الشریف موفق به تاسیس حوزه ی علمیه در انجا شدم که جمع زیادی از جوانان جذب شدند و اکنون عده ای  از طلاب همان حوزه در قم مشغول تحصیل و برخی در مناصب مهمی مشغول خدمتند. تاسیس مصلی نماز جمعه و دو باب منزل برای اساتیدی که به منظور تدریس طلاب انجا می ایند نیز از توفیقات الهی بود.

در سال 1365 به علت علاقه به ادامه ی تحصیل به قم هجرت کردم. ا ز همان سال علاقه ی زیاد به تحقیق و کار های پژوهشی پیدا کردم لذا با چند نفر از دوستان، تحقیقی پیرامون " حق و حکم از دیدگاه اسلام" برای دفتر تبلیغات اسلامی اغاز کردیم (متاسفانه این تحقیق چون در قرار داد تاکیدی روی چاپ او نشد ،دفتر تاکنون چاپ نکرده ). بعد از ان تحقیقی پیرامون " تعزیرات از دیدگاه اسلام " شروع کردیم که در بیش از ششصد صفحه چاپ شد . این کتاب در سال 1385 به عنوان یکی از کتاب های برگزیده ی حوزه شناخته شد و برنده جایزه گردید. بعد از ان پژوهشی درباره ی حقوق احکام اولاد از دیدگاه اسلام شروع کردیم ، با عنوان " موسوعه احکام الاطفال " (به زبان عربی) که تاکنون 4 جلد ان چاپ شده و چهار جلد دیگر ان باقی مانده .

 در ضمن این کارهای جمعی، این جانب مقالاتی برای موئسسات دیگر نوشته ام از جمله مقاله ای تحت عنوان " امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام خمینی " برای موسسه تنظیم و نشر اثار امام  که مجله ی حضور چند سال قبل ان را چاپ کرد و نیز کتاب " حق طلاق برای زن از دیدگاه امام" و " قاعده لاحرج از دیدگاه امام" برای موسسه نشر اثار امام نوشته ام که اماده چاپ است. بیش از بیست مقاله هم تاکنون برای پژوهشکده  باقرالعلوم نوشتم  که در دانشنامه  پیامبر اکرم  صلی الله علیه و آله چاپ می شود.  امیدوارم خداوند توفیق خدمت به اسلام و مسلمین را عنایت فرماید.